Onderhoud zwart sanitair voor douche en badkamer

Onderhoud zwart sanitair voor douche en badkamer

Zwart design, luxe uitstraling en modern ontwerp maar onderhoud erg belangrijk !

Op zoek naar stijlvolle zwarte sanitair artikelen en accessoires ?
Wij hebben vrijwel alles uit voorraad leverbaar, van douchesets tot handdoekhaakjes, kranen en nog veel meer.

Het is niet alleen trendy maar ook stijlvol en blijvend een mooie luxe uitstraling indien u het zorgvuldig en dagelijks onderhoud geeft.Wat veel mensen niet weten is dat zwart sanitair (en zeker mat-zwart) veel onderhoud nodig heeft om mooi te blijven.

In Nederland hebben we vrij veel kalk in het water zitten en per regio verschilt dit ook nog. Het probleem van kalk is dat het eigenlijk een soort steen is (gruis) en als men dit niet regelmatig schoonmaakt de kalk gaat verstenen en bijna even hard kan worden als beton. Het probleem is dat het dan bijna niet meer te verwijderen is. Daarom geven wij een aantal handige tips om uw zwarte sanitair blijvend mooi en schoon te houden.

Bij het niet regelmatig verwijderen van kalk ontstaat er verkalking en dat is dan zo hard dat alles wat daar op beweegt ook gaat schuren en krassen. Daarnaast geeft het witte vlekken die opvallen en uiteindelijk moeilijk of niet meer verwijderbaar zijn.

Als u bijvoorbeeld de houder van een handdouche in hoogte gaat verstellen dan gaat het probleem steeds groter worden. De kalkresten worden dikker en schuren uiteindelijk de laklaag kapot waardoor er onherstelbare schade komt op de beschermende laklaag en RVS laag op het ijzer en dit kan zelfs tot roest gaat leiden.

Wij adviseren daarom na iedere douchebeurt altijd uw kraan, douche en bijvoorbeeld slang kort, goed en grondig af te drogen met bijvoorbeeld een zachte doek, een washandje of handdoek. Zo heeft u het langste plezier van uw producten en is schoonmaken sneller gedaan. Daarnaast raden wij aan om de douche en onderdelen regelmatig schoon te maken met een milde allesreiniger (geen agressieve antikalk middelen). 
Mocht u toch kalkvlekken van uw kranen willen verwijderen, dan kunt u het beste het goedkoopste middel ‘Dasty’ gebruiken. (verkrijgbaar bij de Wibra in paarse fles). Toepassen van Dasty; inspuiten op de onderdelen, maximaal 5 minuten laten inwerken en vervolgens lichtjes met een zachte spons (geen schuurspons !) met water (bijvoorbeeld met de handdouche) afspoelen.

De regendouche en handdouches zijn vaak al voorzien van siliconen-nopjes die met een zachte spons of/en een enkele beweging ontdaan worden van kalk. Ook is het mogelijk om de douchekop of handdouche in een bakje met natuurazijn/schoonmaakazijn te laten weken gedurende de nacht. De volgende ochtend goed naspoelen en afdrogen en weer monteren.

Zwart sanitair is meer onderhoudsgevoelig dan chroom waar je kalkresten minder snel op ziet.

Deze tips en meer kunt u ook nalezen op de website onder handleidingen.

Wij wensen u nog vele jaren plezier van alle geleverde producten.

Het SaniSupreme Team

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.