Voor 12:00 besteld ? Binnen 1-2 werkdagen in huis ✓ | Gratis bezorgd vanaf € 50,- ✓ | Veilig betalen met ideal ✓

Onderhoud zwart sanitair voor douche en badkamer

Zwart design, luxe uitstraling en modern ontwerp maar onderhoud erg belangrijk !

Op zoek naar stijlvolle zwarte sanitair artikelen en accessoires ?
Wij hebben vrijwel alles uit voorraad leverbaar, van douchesets tot handdoekhaakjes, kranen en nog veel meer.

Het is niet alleen trendy maar ook stijlvol en blijvend een mooie luxe uitstraling.

Wat veel mensen niet weten is dat zwart sanitair (en zeker mat zwart) veel onderhoud nodig heeft om mooi te blijven.

In Nederland hebben we vrij veel kalk in het water zitten en per regio verschilt dit ook nog. Het probleem van kalk is dat het eigenlijk een soort steen is (gruis) en als men dit niet regelmatig schoonmaakt de kalk gaat verstenen en bijna even hard kan worden als beton. Het probleem is dat het dan bijna niet meer te verwijderen is. Daarom geven wij een aantal handige tips om uw zwarte sanitair blijvend mooi en schoon te houden.

Bij het niet regelmatig verwijderen van kalk ontstaat er verkalking en dat is dan zo hard dat alles wat daar op beweegt ook gaat schuren en krassen. Daarnaast geeft het witte vlekken die opvallen en uiteindelijk moeilijk of niet meer verwijderbaar zijn.

Als u bijvoorbeeld de houder van een handdouche dan in hoogte gaat verstellen dan gaat het probleem steeds groter worden. De kalkresten worden dikker en schuren uiteindelijk de laklaag kapot waardoor er onherstelbare schade komt op de beschermende laklaag en RVS laag op het ijzer en dit kan zelfs tot roest gaat leiden.

Wij adviseren altijd om de douche onderdelen regelmatig schoon te maken (bij voorkeur 2 keer per week) met een anti-kalkmiddel. Na iedere douchebeurt sowieso alles goed droog achterlaten scheelt al veel maar is niet voldoende.
Het beste en goedkoopste middel (zonder direct reclame te willen maken) is ‘Dasty’ te verkrijgen bij de Wibra (paarse fles).
Toepassen van Dasty; inspuiten op de onderdelen, enkele minuten laten inwerken en vervolgens lichtjes met een zachte spons (absoluut geen schuurspons !) met water afspoelen.

De regendouche en handdouches zijn vaak al voorzien van siliconen-nopjes die met een zachte spons met een beweging alweer vrij zijn van kalk. Ook is het mogelijk om de douchekop of handdouche in een bakje met natuurazijn/schoonmaakazijn te laten weken gedurende de nacht. De volgende ochtend goed naspoelen en afdrogen en weer monteren.

Zwarte sanitair is meer onderhoudsgevoelig dan chroom waar je kalkresten minder snel op ziet.

Deze tips en nog meer hebben wij ook op de website staan onder handleidingen.

 

Wij wensen u nog vele jaren plezier van alle geleverde producten.

Het SaniSupreme Team