Bad en Douchesystemen keuzehulp

Bad en Douchesystemen keuzehulp

BAD EN DOUCHESYSTEMEN KEUZEHULP

 

Welk bad of Douchesysteem past bij u?  Wij geven u graag het juiste advies!

Een douche of een bad is een onmisbaar onderdeel van iedere badkamer. Geen enkele badkamer is compleet zonder een goed bad of douchesysteem. Bovendien zorgt een bad of douchesysteem voor een compleet comfort in uw badkamer.

Tegenwoordig is de keuze enorm! Er zijn ontzettend veel verschillende bad en douchesystemen verkrijgbaar in diverse vormen, stijlen, maten en kleuren. Denk bijvoorbeeld een 1-, 2- en 3-weg douchesysteem. Of een modern douchepaneel met thermostaatkraan een regendouche- of een waterval douchekop. Zwart, wit of chroom. Maar ook een klassiek inbouw bad of doucheset met omstelkraan en glijstang set is niet weg te denken uit het assortiment.

Als u een nieuwe bad- of doucheset wilt kopen dan let u vaak alleen op de essentiële onderdelen van de douche, zoals de douchekop, de kleur en het materiaal.

Maar is de douche ook geschikt voor plaatsing in uw badkamer? Is het douchesysteem geschikt voor de familiebadkamer?  Kan het douchesysteem makkelijk worden geïnstalleerd of moet de muur worden opengebroken en is de afmeting van het douchesysteem geschikt voor de doucheruimte? Wat zijn de voordelen en nadelen?

Dus welke douche past bij u?  Welke douche zal u elke ochtend of avond heerlijk opfrissen en een welverdiende wellness beleving geven? En waar moet u op letten bij de aankoop van een bad of douchesysteem? In dit artikel leggen we u meer uit over de verschillende mogelijkheden.

Een bad of douchesysteem kan in de muur worden ingebouwd: een inbouw of aan de muur worden gemonteerd:een opbouw douche

INBOUW bad of DOUCHESYSTEEM

Een inbouw-bad of doucheset is een systeem waarvan het kraanhuis in de muur wordt gemonteerd. Het grootste voordeel is dat de kraan netjes in de muur kan worden weggewerkt. Je ziet dan geen stang meer en alleen de knoppen & muurplaat van de bad of douchekraan zijn zichtbaar, en bovendien zijn inbouw bad of douchesets verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen & stijlen. En met uitvoeringen verwijzen we naar 1-weg, 2-weg of 3-weg.

Met het woord 1-, 2- en 3-weg verwijzen we naar het aantal uitgangen van de douchekraan zelf. Een 1-weg douchekraan bijvoorbeeld heeft 1 uitgang, een 2-weg douchekraan heeft 2 uitgangen en een 3-weg douchekraan heeft 3 uitgangen. Elk uitgang van een bad of douchekraan stuurt water naar een doucheonderdeel zoals een douchekop, handdouche of een lichaams-jet.

Voordeel van een inbouw doucheset: Een inbouw doucheset is ideaal voor kleine badkamers omdat ze in de muur worden gemonteerd, en een ruimtelijk gevoel creëren waardoor er vele verschillende installatie mogelijkheden zijn met een inbouw doucheset.

Nadeel van een inbouw doucheset: Het kraanhuis van de inbouwdouchekraan komt in de muur te zitten met gevolg dat het installeren van een inbouw douchekraan meer tijd & geld vergt.

Hieronder volgen voorbeelden & uitleg van de verschillende doucheset uitvoeringen.

 

1-Weg Inbouw Douche

Dit is een doucheset met 1 uitgang en deze doucheset bestaat meestal uit een inbouw thermostaatkraan en een douchekop.

Een 1-weg inbouw douche-set heeft 2 handvatten waarvan het bovenste handvat de thermostaatkraan is. Met deze knop regel je de temperatuur en het onderste handvat is de debietregelaar waar je de douchekraan mee aan en uit zet. Met behulp van deze knop kun je de sterkte van de waterstraal bovendien ook nauwkeurig regelen.

Het 1-weg inbouw douche-set is verkrijgbaar in een modern en klassiek design.

 

2-Weg Inbouw Doucheset

Dit is een douche met 2 uitgangen en deze doucheset bestaat meestal uit een thermostaatkraan, regendouchekop en handdouche.

Een 2-weg inbouw doucheset heeft 2 handvatten. De onderste knop is de knop waar je de regendouchekop mee aan- en uitzet en waar je de kracht van de waterstraal mee bediend.

De bovenste knop is de knop waar je de handdouche mee bediend. Ook hier heb je volledige en nauwkeurige controle over de sterkte van de waterstroom.

Door middel van draai bewegingen regel je de tempratuur

Een groot voordeel van deze doucheset is dat je de handdouche en regendouchekop tegelijkertijd kunt gebruiken. Ook het 2-weg inbouw doucheset is verkrijgbaar in een moderne en klassiek design.

3-Weg Inbouw Doucheset

Dit is een doucheset met 3 uitgangen en bestaat uit een thermostaatkraan, regendouchekop, voetendouche en handdouche.

De bovenste knop is de regelknop hiermee schakel je tussen de regendouche en zet je de handdouche & voetendouche aan en uit. De middelste display geeft tempratuur en douche tijd aan . De onderste knop is de knop waarmee je de regendouchekop  aan- en uitzet en met deze knop kun je ook de sterkte van de waterstroom mee regelen.

Een groot voordeel van deze doucheset is dat je de douchekop tegelijkertijd met de voetendouche of handdouche kunt gebruiken. Dit 3-weg douchesysteem is verkrijgbaar in een moderne en klassiek design.

 

TOT SLOT

Nu weet u als het goed is precies wat voor een soort douches er zijn en wat de eventuele voordelen en nadelen zijn van een bepaald soort bad of douche-systeem. Je kunt nu als het goed is zonder twijfel een doucheset kopen, 

Nu kun je eindelijk binnen een paar dagen van een heerlijke regendouche genieten! En heb je vragen of suggesties? Laat dan gerust een reactie achter of mail ons!

Alvast heel veel doucheplezier toegewenst!

Groetjes,

Cindy

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.